Орлин заслужава доживотен затвор без замяна.

____________

Орлин е веселяк. Той обича да се забавлява, има много приятели, умен е и е добър в работата си. Орлин е нерешителен, той винаги се допитва до приятелите си, дори и за най-дребните неща. Той спори до безкрай за безсмислени неща, може да говори дълго по всякакви въпроси, но не може лесно да вземе решение, ако друг не го подкрепи.

Орлин обича жена си, детето си, живота си, даже по неговите думи „са си супер“. Той има планове за бъдещето и иска да живее нормален живот. 

Не!

Орлин не обича жена си. Ако я обичаше, нямаше да я умъртви по най-бруталния, хладнокръвен и нечовешки начин. Нямаше да я нападне в гръб, докато тя дори не подозира какво я очаква. Нямаше да я задуши със собствените си ръце, докато тя се бори за последния си дъх. Нямаше и през ум да му мине, че нейният живот му принадлежи, а щеше в ума и сърцето си да знае, че животът й е неприкосновен и никой няма право да се разпорежда с него сякаш му е господар. Нямаше да я натъпче в куфар и да я изхвърли в тресавище като ненужен товар, от който неистово иска да се освободи. И накрая, нямаше да търси съчувствие, оплаквайки се колко трудно всъщност се оказало да удушиш човек с голи ръце. 

Орлин не обича детето си. Ако го обичаше, нямаше да убие майка му. Нямаше да преобърне безвъзвратно живота му. Нямаше да го обрече на самота и невъобразима тъга завинаги. Нямаше да го лиши от топлината на дома, от прегръдките и любовта на майката, от подкрепата на бащата. Нямаше да допусне ни една сълза да се търкулне по личицето му, ни една тъга да намери път до сърцето му. Нямаше в един миг да разруши целия му свят. Нямаше и през ум да му мине, че животът на детето му също му принадлежи, както този на майка му.

Орлин не обича майка си. Ако я обичаше, нямаше да й причини задушаващата до смърт болка от това да осъзнаеш, че собственото ти дете е способно да убие жената, която твърди, че обича с предварително подготвен план, с пълно съзнание за последиците от това и без капка съжаление.

Орлин не обича баща си. Ако го обичаше, нямаше да го въвлече в нареченото от него „извършеното“. Нямаше да го превърне в съучастник в убийството на майката на любимият му внук, заедно, съзнателно и планирано. Нямаше да се превърне в причината за трагичния финал на неговият зъл и злощастен живот. 

Орлин не обича приятелите си, въпреки че те го подкрепяха до последно. Ако ги обичаше, нямаше да ги предаде, нямаше хладнокръвно, безочливо и настоятелно да ги лъже в очите, докато те с цялото си сърце и с всичките си сили му помагаха да търси жена си и искрено вярваха, че той не е способен да убие, да лъже и да запази такова животинско самообладание през цялото време.

Орлин не се кара, не вика, не бие, не удря. Теб не те е страх от Орлин, защото няма за какво. Той не е агресивен, не е буен, не е скандалджия, той е веселяк. 

А всъщност, трябва да те е страх от Орлин, защото има за какво. Орлин е най-опасният от всички убийци. Той е манипулатор. Той е страхливец. Той следи, причаква, дебне, навлиза в личното ти пространство без да пита. Орлин не ти дава право на глас. Той не може да се конфронтира. Той ревнува и удушава. 

Орлин смята, че може да му се размине и да продължи живота си сякаш нищо не се е случило. Той мисли за релокация и за бъдещето си на свобода. Орлин лъже до последно и признава какво е свършил чак след като баща му не издържа на дългите разпити и проговаря пръв.

Орлин е обвинен по чл. 115 от НК „Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от 10 до 20 години“.

Орлин трябва да бъде обвинен по чл. 116 от НК, защото неговото убийство е извършено:

6. по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост

6а. извършено в условията на домашно насилие

9. извършено предумишлено.

Орлин заслужава доживотен затвор без замяна.